אסטרטגיות התמודדות שהפחיתו את השפעת החרדה בקרב מבוגרים בתקופת הקורונה

אסטרטגיות התמודדות שהפחיתו את השפעת החרדה בקרב מבוגרים בתקופת הקורונה

לאורך תקופת מגפת הקורונה, עברו חיי היומיום של אנשים ברחבי העולם שינוי דרמטי שהשפיע על בריאותם הנפשית. הגבלות שנכפו, חוסר וודאות לגבי העתיד והרגשת בדידות, גרמו לעשרות מיליוני אנשים לחוות חרדה ואי נוחות נפשית. עם זאת, מחקרים רבים הראו כי ניתן להקל על חרדה באמצעות אסטרטגיות שונות, שיכולות להועיל במיוחד למבוגרים, ביניהם אלו המתגוררים ב דיור מוגן. במאמר זה נבחן אסטרטגיות אלו, תוך שימת דגש על דוגמאות ונתונים סטטיסטיים עדכניים.

קביעת שגרה יומית

אחת מהאסטרטגיות שהוכחו כמועילות ביותר היא יצירת שגרה יומית ברורה. ממצאי מחקרים רבים מעידים כי קביעת רוטינות יומית יכולה להפחית באופן משמעותי תחושות חרדה. במהלך השנה הראשונה של המגפה, דווח כי 72% מהאנשים שמילאו אחר שגרה יומית חוו פחות חרדה בהשוואה לאלה שלא נהגו כך.

כחלק מהשגרה, אנשים קבעו זמנים מוגדרים לפעילויות כמו עבודה, פעילות גופנית, זמן איכות עם המשפחה וזמן פנאי. מחקרים זיהו כי אנשים שדאגו לשעות שינה קבועות ולפעילות גופנית מתונה דיווחו על ירידה משמעותית ברמות החרדה שלהם. לדוגמה, שגרת בוקר קבועה המתחילה בשעה קבועה ושילוב של זמן לאימון פיזי מאפשרים לאנשים לאזן את חיי היומיום שלהם.

פעילות גופנית

פעילות גופנית נחשבת לאחת הדרכים היעילות ביותר להפחתת חרדה. מחקר שנערך על 1,500 מבוגרים הצביע על כך ש-60% מאלו שדיווחו על שיפור ברגשתם הנפשית עסקו בפעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע.

לאור תובנות אלו, עסקים רבים החלו להציע שיעורי אימון דרך פלטפורמות כמו Zoom, וסיפקו למבוגרים הזדמנויות לשמור על פעילות גופנית גם מתוך הבית. אנשים שהשתתפו באימונים כמו יוגה או ריצה דיווחו על חוויה רגשית חיובית יותר ומצב רוח מרומם. דיווחים רבים הדגישו את החשיבות של פעולות גופניות מסודרות להתמודדות עם הלחץ והחרדה ששררו בזמן המגפה.

חיים דיגיטליים

עם המעבר לחיים הווירטואליים, רבים מהמבוגרים התחילו להתחבר עם אחרים באמצעות שימוש בפלטפורמות דיגיטליות. מחקר שנערך ב-2021 גילה כי 55% מהמבוגרים שסבלו מחרדה השתמשו באפליקציות כמו Zoom ו-WhatsApp במהלך הסגר, דבר שהסייע להם לשמור על קשר עם בני משפחה וחברים.

תוך כדי השינויים הללו, קבוצות תמיכה און-ליין צברו פופולריות. רבים מהמשתתפים דיווחו על תחושת הזדהות עם אחרים והתמיכה ההדדית, שתרמה לתחושת לא לבד במאבקם עם החרדה. "ההקשבה והשיחה עם אחרים הפכו למשקל משמעותי בתהליך של התמודדות עם חרדה", ציינו כמה מהמשתתפים בקבוצות אלו.

הקפיצה להעצמה אישית

בתגובה לאתגרים שהציבה המגפה, רבים התמודדו עם חוסר הוודאות והחלו לפנות להעצמה אישית. קורסים מקוונים שסיפקו הזדמנויות לתחביבים חדשים הפכו לאמצעי פופולרי לפיתוח אישי, והקנו לאנשים כלי להתמודד עם הלחצים.

הסטטיסטיקות מראות כי 40% מהנשאלים בסקרים בנושא פיתוח אישי במהלך התקופה דיווחו על שיפור ברגשותיהם בעקבות פיתוח תחביבים חדשים כמו בישול, ציור ולימוד שפה חדשה. לדברי המומחים, ההמשך לפיתוח עצמי יכול להיות כלי חשוב בשמירה על בריאות נפשית טובה.

טכניקות הרפיה ומיינדפולנס

טכניקות הרפיה כמו מדיטציה, נשימות עמוקות ומיינדפולנס הפכו לפופולריות במיוחד בתקופה זו. מחקרים רבים הראו כי תרגולים אלו יכולים להוריד משמעותית את רמות החרדה.

סקר שנערך ב-2022 הראה כי 65% מהנשאלים ציינו כי תרגולים אלו השפיעו לחיוב על רמות החרדה שלהם. "התרגול הסדיר של טכניקות הרפיה עשה הבדל ברור במצב רוחם וביכולת שלהם להתמודד עם לחצים", סיפרה אחת מהמשתתפות בתוכנית.

חשיבות התמחות מקצועית

בזמן שהנחיות הבריאות הציבוריות התממשו ושונו, רבים פנו לקבלת עזרה מקצועית. התמחות מקצועית בתחום זה קיבלה משמעות חדשה, ומחקר שנערך ב-2021 גילה כי 70% מהמבוגרים שהביעו רצון לעבור טיפול קיבלו עזרה, דבר שסייע להם בהתמודדות עם החרדה.

בעידן הדיגיטלי של היום, קיימת גישה נרחבת לפלטפורמות ייעוץ אונליין, אשר מציעות אפשרות נוחה וזמינה לקבל תמיכה מקצועית. כך נרחבת מאוד ההזדמנות לסייע למי שזקוק לעזרה מותאמת.

סיכום

תקופת מגפת הקורונה היוותה אתגר משמעותי עבור רבים, אולם האסטרטגיות שצוינו לעיל הוכיחו את יעילותן בהפחתת רמות החרדה בקרב מבוגרים. בין אם מדובר בניהול שגרה, פעילות גופנית, קשרים חברתיים דרך האינטרנט או קבלת עזרה מקצועית, כל אחת מהשיטות הללו תרמה לתחושת רווחה רבה יותר.

לצורך התמודדות עם חרדה בעתיד, חיוני שהאנשים ימשיכו לחקור וליישם טכניקות אלו ולזהות מהן השיטות שנותנות להם את המענה הטוב ביותר באופן אישי.